Kariann kom rekordraskt tilbake i jobb etter kreftsykdom

Les om Kariann og hennes erfaring med trening og kreftsykdom.

Har mye å takke EviBase klinikken og fastlege Nils for…

Jeg har følelsen av å sitte sammen med et lite mirakel nede på Hvaltorvet. Vi drikker vår formiddagskaffe, og Kariann forteller om kreftsykdom som rammet henne og familien på en brutal måte. – Jeg oppdaget selv en svulst i brystet, og hastet umiddelbart til lege. Der fikk jeg diagnosen brystkreft. Livet forandrer seg i løpet av et sekund, men jeg er offensiv av natur og var overbevist om at dette skulle jeg klare. Jeg har mann og tre jenter å ta vare på, sier Kariann S. Ellefsen, HR Direktør i PostNord AS. 

kreftsykdom

Kariann ville raskest mulig tilbake igjen i jobb, for hun er ikke skapt til et liv på sofaen. – Det ble operasjon, også en til, 28 strålebehandlinger og cellegift. Hele runden. Onkologene på Radiumhospitalet, som også var en fenomenal støtte, antydet en lang og tøff vei tilbake til arbeidslivet. Min fastlege her hjemme i Sandefjord – Nils Kähler – foreslo trening og behandling samtidig. Derfor kom jeg i kontakt med EviBase-klinikken oppe i Helseparken. Der ble jeg godt mottatt, fikk et spesialtilpasset program og vips så kom framgangen raskere enn forventet, kommer det fra Kariann, som ser uforskammet frisk ut på den andre siden av bordet. To måneder etter endt kreftbehandling var hun i full jobb igjen.

Full tillit

For Karianns del var det EN vesentlig nøkkel til den oppsiktsvekkende framgangen. – Jeg fant tidlig ut at jeg måtte stole fullt og fast på fastlegens råd, og på at riktig, forskningsbasert trening fungerte. Jeg møtte regelmessig opp på trening. Tredemølla var slitsom, men styrketreningen i etterkant var mer lystbetont. Uansett så var følelsen etter endt treningsøkt helt utrolig. Disse gode hjelperne blandet med en fantastisk, forståelsesfull arbeidsgiver ga kjappe resultater. Jeg avsluttet behandlingen i desember, og i februar var jeg bak skrivebordet mitt igjen. Fullt restituert og den samme gamle utgaven av meg selv, forteller Kariann. Det er nesten vanskelig å tro henne…

Livets lotteri

Kariann forteller at kreftsykdommen slo ned som et bombenedslag. – Jeg har alltid levd et sunt liv, måteholden med sterke drikker, ikke-røyker, alltid aktiv og gode gener. Likevel er livet både skjørt og uforutsigbart. Her var det jeg som hadde uflaks, men tror nok at den gode grunnfysikken var nyttig i den tøffe fasen. Nå legger jeg inn minimum to ukentlige treningsøkter oppe på klinikken, og ofte blir det tre ganger. Heldigvis trener jeg sammen med min mann, som fikk Diabetes 2 for en tid tilbake. Og det er ikke bare jeg som har hatt glede av treningen her oppe. Nå har han også fått tilbake normale verdier igjen, og kan droppe medisinene. Et godt råd er å skaffe seg en treningspartner. Det gjør det hele lettere når man har en avtale, sier Kariann, som ikke har noen planer om å droppe eller redusere på treningsmengden.

Her kan du lese Leo sin historie og hvordan har kjempet seg i gang igjen!

Hun har sitt arbeidssted i Oslo, og med en tung og krevende jobb, så er hun alltid på farten. – Jeg har alltid holdt et høyt tempo, og nå merker jeg virkelig at energien er tilbake igjen. Er vi på hytta, så blir det plutselig en løpetur eller en tur i naturen. Overskuddet er på plass, selv om jeg alltid har en bekymring om at kreften kan dukke opp igjen. Gjør den det, så er jeg i stand til å håndtere det også. De sier at etter fem år så er den største faren over, men at for hver dag som går reduseres risikoen for tilbakefall. Jeg føler meg i hvert fall helt topp, avslutter Kariann, som føler at den systematiske og forskningsbaserte treningen hun bedriver regelmessig forlenger livet hennes.

Blir en i familien syk, så er det en kjensgjerning at alle de nærmeste blir rammet. – Jeg så at det var hardt for jentene og mannen min da jeg var på det sykeste. Av hensyn til dem, så måtte jeg kjapt på beina igjen. Viljestyrke, trening og gode hjelpere var min mirakelmedisin. Kariann er oppe på hesten igjen…

Les her om hva Kreftforeningen sier om fysisk aktivitet under og etter kreft.